Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
Deutsche Telecom AG

 

Εντονότατη κριτική προς την Κυβέρνηση για την εκποίηση του ΟΤΕ και την συμφωνία με την Γερμανική Εταιρεία, άσκησε ο Βουλευτής του Νομού Λέσβου και Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών, Νίκος Σηφουνάκης, μιλώντας στη Βουλή την Τετάρτη το απόγευμα  για το Νομοσχέδιο της  Κύρωση της Σύμβασης της Πώλησης Μετοχών και της Συμφωνίας Μετόχων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telecom AG.

Ο κ. Σηφουνάκης χαρακτήρισε την συμφωνία ως «συμφωνία στρατηγικής υποτέλειας», υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η Κυβέρνηση δεν έκανε μια στρατηγική συμμαχία όπως μας είπε. Υλοποίησε μια συμφωνία στρατηγικής υποτέλειας».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μάλιστα κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής  δημοσίευμα της εφημερίδας FINANCIAL TIMES, στο οποίο όπως είπε επιβεβαιώνεται πόσο κερδίζει η Ντόϊτσε Τέλεκομ, γιατί αγοράζει, και πως εξοντώνεται ένας μεγάλος ανταγωνιστής όπως είναι ο Ο.Τ.Ε.
Όπως τόνισε ο κ. Σηφουνάκης «η Ελλάδα δεν θα παραδώσει τα όπλα. Ο αγώνας τώρα αρχίζει με όση προσπάθεια και αν χρειαστεί για να προασπίσουμε τον Εθνικό Πλούτο,  την εθνική περιουσία και την προοπτική του τόπου μας».
Επίσης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά των Υπουργών Οικονομίας και Μεταφορών, που είχαν την ευθύνη της συμφωνίας και απευθυνόμενος και προς τους δύο από το βήμα της Βουλής υπογράμμισε :
«Κύριε Αλογοσκούφη και κύριε  Χατζηδάκη σε επόμενο ταξίδι σας στην Ρουμανία ή Βουλγαρία ή στις σε άλλες Βαλκανικές χώρες όπου δραστηριοποιείται ο ΟΤΕ δεν θα πάτε ως ισχυροί μιας ισχυρής χώρας αλλά θα τις επισκέπτεστε ως φτωχός εταίρος αφού ο ΟΤΕ θα αποτελεί πλέον ένα ελάχιστο μέρος του χαρτοφυλακίου της  D.T. 
Είναι σαφές ότι άρον - άρον ξεπουλάτε και αποδεικνύεται από τις παραλήψεις σας που φθάνουν στα τα όρια της απιστίας με το πρόχειρο και ατελές Νομοσχέδιο που καταθέσατε …».

Τόνισε ακόμα ότι «δυστυχώς η ζημιογόνος συμφωνία του Ελληνικού Δημοσίου με την D.T. αποτελεί το  τελευταίο επεισόδιο μιας καλά οργανωμένης επιχείρησης εκποίησης δημόσιας περιουσίας. Η κυβέρνηση με την τριγωνική σχέση που δρομολόγησε M.I.G. – D.T. - Ελληνικό Δημόσιο - ωφέλησε σκανδαλωδώς  τη  M.I.G. και την D.T. εις βάρος των μικρομετόχων και του Ελληνικού Δημοσίου. Η κυβέρνησή σας σχεδίασε και εκτέλεσε συγκεκριμένο σενάριο σε επτά επεισόδια προκειμένου να είναι ώριμο το προς πώληση «προϊόν».
1ο Επεισόδιο: Καταργήσατε τους Νόμους 2257 και 2843 που εξασφάλιζε τον έλεγχο του Δημοσίου και έτσι ανοίξατε την πόρτα   στην M.I.G.
2ο Επεισόδιο: Αγοράσατε και κρατικοποιήσατε την ιδιωτική επιχείρηση «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» με τη εξωφρενική τιμή του 1,6 δις ευρώ.
3ο Επεισόδιο: Αγοράσατε το μειοψηφικό πακέτο μετοχών της Cosmote μέσω δυσβάστακτου δανείου ύψους 2,7 δις ευρώ.
4ο Επεισόδιο: Δρομολογήσατε την εθελουσία έξοδο που στοίχισε πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ και με συνεισφορά του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο πλήρωσαν όλοι οι Έλληνες Πολίτες.
5ο Επεισόδιο: Πουλήσατε την κερδοφόρα Infote έναντι πινακίου φακής κατόπιν απαίτησης του αγοραστή.
6ο Επεισόδιο: Δρομολογήσατε την πώληση στην D.T. μέσω της MIG, όπως αποδεικνύεται από την ανακοίνωση της με σχετικό Δελτίο Τύπου   17.3.08  -το οποίο και καταθέτω- όπου επιβεβαιώνεται ότι η D.T. θ' αγόραζε το 20% της MIG  εφ' όσον εγκριθεί από την  Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.

7ο Επεισόδιο και τελευταίο: Η κατάθεση του σχέδιο Νόμου Κύρωσης  της σύμβασης Ελληνικού Δημοσίου – Deutsche Telekom  που σήμερα συζητάμε.
Ο κ. Σηφουνάκης επεσήμανε πως «το νομοσχέδιο αυτό δεν έχει ηθικό και συνταγματικό έρεισμα διότι παραβιάζει την Εθνική και την Κοινοτική Νομοθεσία και ζημιώνει το Ελληνικό Δημόσιο το οποίο αλυσοδένεται σε  μια Λεόντεια Σύμβαση».